Önskelista födelsedag:

Presentkort på typ net on net för inköp av symaskin modell :
http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/kladvard/symaskin?gclid=CLOOy_7C3a8CFQJYmAod7jWa_w
Eller: Pysselprylar till mitt intresse med målning.
Eller: Presentkort på typ kappahl/Lindex!
Eller: Presentkort på adlibris!
Eller: Kommer inte på något mera!!!:(

Paris!

Eiffeltornet för er som inte visste!
Triumpfbågen för er som inte visste det..
Jag o söt, upp och ner visserligen!

Jaha! Vi har farit till Paris tur och retur, en spännande resa med uppgång 03.00 i torsdags natt och en bilfärd till skavsta där planet lyfte vid 06.55. Vi hade motvind hela vägen ner till frankrike så det tog hela 2 timmar och 30 minuter att flyga dit med lite turbulens på vägen.
Väl där köpte vi oss en varsin bussbiljett och satte oss på bussen som skulle ta oss in till Paris, väl där köpte vi ett tre dagarskort för 20 euro st, och så gick vi ner i tunnebanestationen för att åka mot hotellet och checka in. När vi stod på perrongen kommer dock en man fram till oss och frågar vart vi ska, vi såg väl förvirrade ut eller något. Han förklarade att om vi satte oss på tåget som åker att de hållet som detta gjorde så skulle vi åka ut på vischan och att vi måste åka åt andra hållet. Jaha och tack och bock sa vi och gick över till andra sidan perrongen, för vi hade förstått allt rätt förutom vilket håll vi skulle åt.
När vi kom fram till Hocke, förorten vi skulle bo i så skulle vi hitta hotellet, inte det lättaste må jag säga. Men det gick bra till slut och vi kom in till hotellrummet.
Vi hade allt från spis och kyl till toalett och badkar, den enda och största nackdelen var att sängen snarare var en bäddsoffa som de bäddat ut och den var hård och obekväm. Annars var hotellet superb.
Vi bestämde oss för att åka in mot staden igen, vi började med att besöka Lauvren, där hittade vi monalisa hängandes på en vägg. Så henne har vi sett, efter det åt vi lunch som kostade 800 kr med bara varmrätt och cola samt ett glas vin. Dyr mat men helt klart väldigt god.
Efter det så tittade vi på Triumpfbågen och till slut tog vi oss till Eiffeltornet.
Då hade det dock börjat regna så vi åkte till hotellet igen och lite tråkiga som vi var så däckade vi klockan 19 första dagen, vi hade då varit vaken jättelänge..

Den andra dagen bestod av ett besök på Varseille, kungens jakthus enligt sötnosen, det var stort, vi åkte ett sånt där turisttåg ner i trädgården och tittade på fontäner och balgården och statyer som var kvar sen kungens tid.. När vi var klara med våra trädgårdsinspektioner gick vi tillbaka till slottet och upptäckte att den långa kön som varit när vi kom till slottet försvunnit, det visade sig även att europiska ungdomar mellan 18-25 år gick in gratis på slottet, så vi passade på att göra det nu när det visat sig vara gratis.
Guldslottet ab..,
Kungens säng, tyärr fick vi inte provligga för att se om den var skön eller inte...:(
Spegelsalen, den var väldigt stor med massor av lampor och speglar...
Efter versaille åkte vi till Notre dame,  utanför ligger även frankrike/paris mittpunkt som vi tyvärr glömd att ta kort på..
Vi åkte även till en kyrka som låg högst upp på en kulle..Utsikten över hela paris, väldigt fint!!
Vi åt även på en italiensk resturang där med väldigt god mat och efterrätt..:)
Den tredje dagen gick vi på lokalmarknad, jag köpte tre nagellack, en parfym, fodral till mina glasögon, ett eiffeltorn som en vän ska få som tröst för att det var vulkanutbrott när hon egentligen skule åkt till france. Sen kommer jag inte ihåg vad jag köpte mer...:) Vi får se, kanse dyker upp något sen...:)
Vi åkte till stan och gick runt lite, men det spöregnade så vi gick till hotellet och tog ett varmt och väldigt skönt bad..
På kvällen åt vi på en riktig köttig resturang, där de bara hade menyn på franska.
I frankrike har vi ätit många bakelser..
När vi skulle åka hem på söndags morgonen gick nästan allt åt helvetet..
Till och börja med hade vi planerat åka en buss till flygplatsen vid 06.55, så vi gick från hotellet vid 05.55 och kommer ner i tunnelbanan, då funkar inte våra biljetter så får köpa nya. Sen står det att tunnelbanan inte ska gå förrens om 17 minuter detta ändrades dock snabbt till 6 minuter. Sen när vi kom fram till vår "byte" station så var perrongen med det nya tåget avstängt pga reperationsarbete, vilket resultera i att vi fick ta taxi, en taxi som vi dela med någon som skulle till gard de lyon, men det låg visst åt fel håll gentemot det håll vi skulle åt. Vi trodde vi skulle dit, och vi hade förmodligen missat bussen ändå om tunnelbanan funkat. Nu fick vi betala 20 euro för att få direktskjuts till bussen som låg på andra sidan av den tunnelbanelinje vi tänkte åka på. Väl på bussen och en bit utanför paris lägger jag ner huvudet på sötnosens axel och hller på somna nä jag hör ett dunk, en bil har fått sladd och kört rakt in i bussen som vi sitter i. Bilen dras med längst med hela bussen tills vi tillslut stannar.. Busschaffören går ut, tar lite nummer, kollar att alla mår bra i bilen, och 15 min senare kan vi åka vidare. Vi åker i 13 -25 minuter till och jag bestämmer mig för att försöka sova lite igen.. Lägger ner huvudet och två sekunder senare gör bussen en ny inbromsning. En trafikolycka längre fram och kön stor stilla. Efter tio minuters stopp försöker jag övertala söt att smsa hans bror att vi förmodligen missar flyget, klockan är då runt halv nio och flyget går 09.55.. Men vi kommer iväg, och jag bestämmer mig för att inte lägga ner huvudet på söts axel på hela flygresan. Vi hinner precis gå förbi säkerhetskontrollen när de börjar borda flyget.. En storm som var påväg och som nu var över flygplatsen gjorde mig lite orolig och jag tyckte det var sjukt läskigt att lyfta deenna gång. Men det var svenska piloterna, så jag är helt övertygad om att inget kan gå fel då. vågar dock inte sova..
Väl på svensk mark håller jag mig vaken till kvicksund och tänker nu kan vi väl vara säkra,.,, lägger ner huvudet och blundar då söts bror gör en hård inbromsning för att undvika en krock med annan bil...

Suck säger jag bara, som älsk säger : Det är farligare att åka till och från flygplatsen än att flyga... kanske är så...

Lite fundersam och arg!

Något jag funderar på är hur människor tänker?
Om jag slänger detta glasspapper på marken, vem kommer då plocka upp det? I ett projekt " Gör sverige rent" har man uppmannat skolor att städa i sina närområden, och min fråga är, är det verkligen barnens uppdrag att städa upp det som vuxna människor skräpar ner.




I den här artikeln som jag läste i Metro så plockade barnen allt från cigarettfimpar och annat skräp.
Jag är inte emot rökare, men om du måste röka, varför kasta fimparna på marken, vid busshållsplatser och framförallt vid barns lekplatser? Ska föräldrar tvingas sitta i sandlådan med sina två-åringar för att se till att de inte stoppar fimpar i munnen, ska barnen inte kunna få leka utan få glas i fötterna för att någon oansvarig människa kastat öl/cider-flaskor på marken?
Vissa tänker kanske "billig arbetskraft att låta barnen städa", men är inte barnarbete förbjudet i Sverige, och hur många eleverna på de skolorna blir rätt av "tvingade" att städa istället för att inte få skäll och sitta brevid och kolla på.
I artikelns fall verkar det som att barnen själva valt att åka till denna plats och plocka dessa fimpar. Okej, men jag har svårt att tro att denna frivillighet finns överrallt.
I kampanjen  vill de att eleverna ska lära sig att det är fel att kasta skräp på marken, fine. Men finns det inte så mycket andra sätt att göra det på en detta?
I Metro var det en fyra åring som blev interljuvad, hon gillade lekplatsen jättemycket och det var anledningen till att hon ville göra den fin.
För övrigt undrar jag varför eleverna ska städa det som vuxna stökat ner, jag tror visst på att en del barn kastar skräp på marken, men är det inte föräldrar och anhöriga samt skolans värld att lära dem att det inte är okej, och vore det inte bättre att de som faktisk kastar sitt skit på marken också får städa upp det? Rätta mig om jag har fel.



Nu över till något "roligt"...

På torsdag 06.55 går planet till Paris!
Packlista:
x-antal trosor,
z-antal strumpor,
2 byxor,
3 linnen,
en tjockiströja,
ett par nya skor,
en klänning,
ett par strumpbyxor
och så regnjackan, vi köpte ny resväska på Coop idag, för 300 kr, hade tänkt låna mammas, men upptäckte att den var för står och de är så hårda på reglerna hos Ryanair.



Vi har även varit på MIO idag och tittat på möbler, vi har funnit ett relativt fint köksbord som är intressant, men vi måste som sagt ha tillträde till lägenheten innan vi köper möbler:)
Nej nu ska jag "hemlighets länka" min blogg på Facebook....:)

Ha det gött alla galningar och knäppgökar..

Påsk/städning/köpa...

Ja.. Hej alla glada bananer, nu var det väldans med länge sedan det skrevs något här. Har varken haft lust eller viljan att göra det, det har hänt så mycket varje dag...

Påsken var GREJT! Vi åt påsklunch hos söts mor och sedan åt vi påskmiddag hos min mor, det serverades oxfile med potatisgratäng hos mina föräldrar, mumsigt värre.

Vi fick även massor av godis, älsk hade dock köpt ett färdigplockat ägg till mig (stor besvikelse) Så fick bara bläiga godisar... Men men, godis är inte allt.

Vi har även städat huset här ute i Kolbäck, men det är lika stökigt igen. Vi har börjat släppa ut Chili och köpt ett halsband med namntub där det står adress, telefonnummer till oss.

Till sist har älsk köpt en lägenhet en 2,5 halva på 68.8 kvm, där vi ska bo = Vi ska bli sambos på riktigt!!:)

Det är en jättefin lägenhet och vi har redan börjat planera för inredning och tapeter. Vi får tillträde på min födelsedag och det blir en superb present.
  • picture-024

Vad hetere på Torsdag åker vi till PARIS!! Vi ska gå och titta på mona lisa, eiffeltornet, triumpfbågen och massor av annat, och så ska vi givetvis SHOPPA:D:D:D


Vi har även hälsat på lilla sötis ungen, hon är så glad och fin! Kräver ett kort på henne varje dag från nu!!!

Blähä!


Vecka.. någonting 13 kanske?? Inte min grej det där med veckor..

HEJ ALLA GLADA BANANER!

Jag är en glad tjej idag och i går och ända sen i Onsdags faktiskt då min lilla systerdotter "ploppade" ut klockan 22.50! En bedårande liten flicka men kinder från hennes far och moderns mun.


Jag premiär håller mitt systerbarn!
Visst är hon gudomligt söt, att min syster lyckats producera en så söt unge?


Men trots att M är den stora nyheten denna vecka så har det faktiskt hänt massor av annat också, bland annat har min morbror fyllt 40 år, grattis på dig!  Sen har min "biologiske" morfar fyllt 70 år, grattis på dig med gamle man!
Det har varit fest och pina, och bus och sup!
Idag har jag även stått loppis, gick väl si sådär, sålde några VHS filmer, två kikare, barnböcker till en bibliotikare, tyger och lite stickade bebis kläder al le Mormor! Duktiga mormor som gjort så fina kläder!!!


Jaha, justja jag klarade min tenta också "fett stolt"..
Och gjorde en ny tenta om svenska ämnet och dess grammatik, roligt va? Vi har till exempel lärt oss att det är okej att inleda en mening med och, precis som jag nyss gjorde. Så det så!

Min söta katt har haft lite tokryck såhär på kvällskvisten.. Hon vill nog komma ut till Kolbäck och springa av sig lite, ska ske säger fröken matte och tar med henne ut dit på Tisdag? Vi får se om söt kommer hem som han sagt! Dryga med att skaffa sig en sjöman, åker de mot las palmas idag / imorgon kommer han hem om tio dagar istället, men jag säger då det, att så länge han kommer hem och pussar på mig så är det faktiskt lugnt!!!:) Står ut!
Nu ska jag se på tv4play och gladiatorfinalen som var i går, missade den tack vare morbrors fyrtioårs fest!:)

Tack och hej sjung en flej or mej or sej or kej or lej eller nåt.

Sommarkatt!

Förra sommaren, en årstid så ljus
kom en familj till sitt sommarhus.
De skaffa en katt så liten och go
natt och dag den inne fick bo.
Han myste och trivdes i moderns famn
att matas, kramas och kallas vid namn.

Men sommaren tog slut och hösten kom sen.
Semestern var över, familjen for hem.
Och katten den tänkte: Vad gjorde jag för fel,
vad hände med barnens lek och kel?
Jag står här vid dörren och väntar på er.
Säg mig: Älskar ni mig inte mer?
Där satt han på trappan dag och natt,
han var ju bara en sommarkatt!!
Kylan kröp närmre och snön föll vit.
Varför kommer ni inte hit?

När våren och sommaren nalkas igen
kommer familjen tillbaka till sitt sommarhem
"Kom lilla kissen" ropar de lent,
men för han som blev lämnas var det redan för sent.
Under en lövhög han ligger så still,
den kärlek han fick då räckte ej till.

Av kyla och svält ett kattliv dog ut.
Och detta på grund av att sommaren tog slut

RSS 2.0