13 september

V22 har blivit 6 månader och 12 dagar <3
Hon kom 19 dagar för tidigt min lilla söta flicka,
en natt kl 03.30 vaknade av jag det var blött i sängen! Vad sjutton tänkte jag,
inte kan jag väl ha kissat på mig? 
Nej minsann det hade jag inte. Tur var väl att J sa att vi skulle köpa frottelakan när jag 
tyckte vi skulle skippa de när jag såg prislappen på 349kr. Hade varit mycket dyrare att köpa ny madrass.
Jag ringde J kl 04.00 och han kom hem till Västerås vid 21.00. Han han sova en natt hemma och åka till IKEA när han kom till sjukhuset kl 10.00 den 1:a mars fick jag ett värkstimulerande dropp 13.56 var hon ute. 
 
Hade sagt till päronen "åk inte till Prag, jag kommer få barn då". De var i prag. När vattnet gick.
Jag provade ringa min syster - hon hade just den natten stängt av ljudet på telefonen.
Jag skrev ett meddelande på messenger. Hon ringde upp mig vid 07 någon gång. Då låg jag inlagd på avd 85.
Tänkte vid 04-05 där omkring när jag såg att svågern var vaken - att jag kan ju skriva till honom. Men slutade med att jag tyckte det kunde vänta =) 

Körde själv till förlossningen innan jag blev inlagd. Men jag är glad att de lät mig stanna kvar där. 

Under förlossningen fick jag 2 alvedon och 4-5 "shotar" lustgas. Dock kräktes jag upp alvedonen och klarade inte av att använda lustgasen så hur smärtstillad jag egentligen blev vet jag inte. 

Men men, tillslut kom hon. Lilla pyret - 3110 gram och 50 cm lång.
Världens sötaste kalufs och en väldigt trött liten bebis.
 
Dessvärre hade hon lågt blodsocker och efter något dygn började hon bli gul. Så ersättning börjades ges direkt och solning skedde på hennes 3de levnadsdag. 16 timmar fick hon sola mitt lilla pyre.

Hon var så slö, vi fick klä av alla kläderna, nypa henne i kinderna, försöka stimulera sugreflexen genom att gnugga hennes händer. I början blev hon koppmatad. Vi ökade från 5 ml ersättning till 80 på en vecka, men det gav resultat. När hon var 1 vecka gammal började bilirubinet i hennes kropp sjunka och efter 2-3 veckor blev hon piggare och mer vaken. 

Idag är hon strax över 6 månader, hon kan sitta korta stunder - typ 1 minut. Hon kan rulla runt som en virvelvind genom hela rummet. Hon kan kladda ner sig själv när hon äter och allt annat inom 1-2 meters radie.
Hon är en perfekt propertionerlig bebis på 8500 gram och 69 cm. 
 
Nu ligger hon här brevid mig i soffan och sussar sött. Vi har haft en hektisk dag där vi dels varit till butiksloppisen. Men också varit på babysim. Idag fick hon ha en flytring runt sig och försöka sprattla med benen, men hon fick även öva balansen på en flytmadrass med hål i. Hon älskar den avslutande sången om bussen, framförallt när fönstrena öppnas o stängs, då lyfter jag henne upp o ner i vattnet och hon skrattar högt.
En tydlig utveckling från första badtillfället går att skåda, då var hon väldigt reserverad och såg sig omkring, spanade in läget och visste inte hur eller vad hon skulle göra/tänka. Men inget gråt som tur är. Idag sprattlar hon med armarna så vattnet skvätter mig i ansiktet. =)
 
Efter babysimmet tog vi en tur till Kolbäck för en lekdejt med sysslingen.
Vi var där till 15.50 sen var båda bebisarna så trötta att det var dags att åka in mot stan, E somnade innan jag ens hann komma till bilen, sov i bilen, o tills jag stod utanför badhusets entre igen. Sen hade jag lite simgrupper medan E var med sin morbror m flickvän. 
 
Efter det åkte vi å handlade på coop och hämtade ut ett paket. =)
 
Nu är kl 21.53 och jag ska krypa ner i sängen snart. 
Om 40 min stannar bussen i västerås och sen är han hemma <3 <3 
ÄNTLIGEN!
 
 
 

RSS 2.0