3 Veckor

Jaha!
3 veckor har det gått sen jag kickstartade.
Tre veckor med dagliga promenader, bra mat, utebliven coca cola och godis.
 
Idag var jag på mötet.
 
Jag hade gått ner 4.3 kilo, på tre veckor.
Jag hade minskat 5 cm i midjan och 1 cm om rumpan.
Hon tyckte jag hade jobbat på bra.
 
Nu börjar nästa mål.
Dagliga promenader.
Fortsatt hållsamhet när det gäller "giftet".
Börja cykla. (berättade om cykelvasan.) Samma tankesätt där - 20 m cykling är bättre än ingen.
Hålla i mina rutiner - frukost lunch middag.
Det är även bra om jag lyckas springa lite ibland. Finns inget negativt i det.
 
Så. Till nästa gång vill hon att jag har gått ner 5 kg. Vi ska ses i början av maj. Då ska vi även göra övningar som jag kan göra hemma. Vi diskuterade nämligen själva processen om att först motivera sig " nu ska jag gymma" och sen att processen att faktiskt ta sig till gymet. Och till sist - gymmandet... VI kom överrens om att hemma är bäst. Men att  på våra möten så skulle jag vara träningsberedd. =)
 
Veckoschema har J och jag gjort.
 
Jag tog upp fredags och lördagsmys - alternativ, hur jag ska tänka, berättade hur jag tänkt hittils.
Hon tycker jag gör bra medvetna val de gånger vi ätit ute.
 
Lifesum heter appen jag använder. En väldigt bra app, 1936 kalorier ska jag tydligen äta för att behålla min vikt. Om jag äter mindre går jag ner - jag ligger i ett snitt på 1400. Hon tyckte jag kunde öka med 100 kalorier. Så.. Kanske ett äpple till frukosten?

2 Veckor

Hej hopp!
 
En uppdatering, om 2 veckor är det dags för möte igen.
 
Denna vecka har gått bra, det har nu gått två veckor sen jag drack cocacola och åt sötsaker/godis!
Det är bra! Har gått promenad varje dag denna vecka med, dock så blev det enbart en kortis i lördags på drygt 10 minuter, men som sagt - en kortis är bättre än inget! Gottgjorde mig själv med att vara ute i 90 minuter i går.
Mina sjukgymnast övningar går bra, jag märker att jag blivit snäppet starkare i lår och framförallt mage - när jag gör plankan.. Innan var det svårt att hålla i fem sekunder, jag har utökat det till 10 sekunder nu. Så det är bra..
 
Veckans mål till nästa tisdag är :
Promenera varje dag - dock så vill jag närma mig 45 min sträcket, så minst 45 minuter Varje dag ska jag försöka gå. Innan har det legat på drygt 20-30 min i snitt. Jag känner ju att jag går fortare nu än tidigare.
 
Göra ett matschema - följa detta, äta lagom mängd kalorier inom de gränser jag har. :)
 
Vilka utmanningar har det varit denna vecka : Dels har vi ätit ute, dels har jag tittat på när delar av familj druckit cocacola (svååårt). Förra lördagen så hälldes det upp en godis skål, som jag lät bli, jag blev erbjuden godis av en flicka i kolbäck.. Det har varit rea på godis och jag har känt ett sug.. Men.. Jag har stått emot.
 
Jag har funderat lite på " det är fredag/lördag- dags för mys och något gott.." Varför är det så egentligen? Varför kan inte fredag och lördag vara som alla andra dagar med lika diciplin och så... ?
 
Det tåls att fundera på.. Eftersom hjärnan säger lördag - godis, fredag - godis/chips, coca cola, mums.. Men NU har jag sagt nej! Inte godis inge chips, inget gott. Alla andra får äta, men inte jag. Nej nej nej nej nej ! Usch, gift blä tvi fy .
 
 
Tack och hej leverpastej......... Eller ägg med rostbröd (fullkornsbröd. Mummmmmms...

En vecka!

En vecka har passerat. 
Målet för mig denna första vecka har varit att dels komma igång, dels att skriva ett matscema som jag skulle följa.
Promenad - utförandet av målet har gått bra. Igår hoppade jag av vid Oxbacken för att få en kortis då det hade blivit lite försenat. Idag kompenserade vi det genom en timmes promenad.
Jag har hållit min kalorimängd varje dag och fört in det i min gratisapp som jag har.
Vilket är bra. Just nu känner jag hungrig men maten är på G och efteråt kommer jag vara mätt mätt mätt.
 
Visst ni att ärtor innehåller protein? Och att jordgubbar gör lika så?
 
..........................................
Som sagt denna vecka har jag uppnått mina mål. Frukost varje dag, promenad VARJE DAG.
 
Nästa veckomål är faktiskt samma. (mina veckor börjar på tisdagar.)
 
Ppuss heja

Dag 3

Okej, jag har inte druckit coca cola sen i söndags. Bra där! I morgon kommer första utmanningen, ska spela bowling med S, E och J. Vi får se om jag använder mig av den där "barn"makapären. Utmanningen är att inte dricka Cola, frågan är vad jag ska få dricka då? Ett glas rött? Eller Vatten? Har inte riktigt bestämt mig än... ;)

Igår hade jag 18 kalorier till godo när jag ätit klart för dagen. Idag har jag bara kommit upp i 1388, vilket innebär att jag har några kvar att gotta mig med lite morot och advokadoröra kanske? Vem vet vad jag hittar på:)
Idag och igår och i tisdags har jag tagit promenader. Sammanlagt har jag gått i lite mer än två timmar. och cirka 6 km. Det går alltså inte så jättesnabbt! Men jag går;) Jag funderar på att låta bli att väga mig och mäta mig tills ja ska tillbaka dit nästa gång. Tror att det blir roligare så;)
 
Idag var jag hos en sjukgymnast. Jag ska tillbaka dit på onsdag nästa vecka. Då ska vi vara i gymmet. Vi ska träna med en pilatesboll. Han säger att det är mina diskar som spökar...
 
Imorgon ska jag gå till tentan, hade jag tänkt.
 
*Tjaooobellla!

Ett liv i förändring

Ja.
"njut av att vara i förändring"
- 1500-2000 calc/dag
- Dagliga promenader + sjukgymnastik för ryggen.
-3 måltider om dagen, laga lätt typ kyckling i ung med ris och chilisås.
- Minst 2 varma rätter om dagen. Inget hel eller halvfabrikat.
- Ingen Cocacola (vattnas i munnen när jag skriver ordet). Det är gift!
-Inget godis eller andra sockersaker.
 
Igår åt jag 1713 kalorier. Enligt min app.
Idag efter frukost har jag ätit 213.
Enligt appen kommer jag nå målvikten om 46 veckor om jag håller i detta och fokuserar.
 
Viktigt!
Detta är mitt sätt att gå ner i vikt. Jag behöver fokusera själv. Jag vill inte höra "gå dit, gör så, prata med den, kolla här". Jag har tagit steget och betalar massvis med pengar för att göra det på mitt sätt. Låt mig göra det också. Tack!
 
Motivationen:
Idag och igår är motivationen på topp. Än har inte det där värsta Cocacola suget satt in, men det kommer att komma. Å då gäller det att stå emot!
Fokus på både skola och mitt mål är det som är tillräckligt just nu, om man lägger till något mer som "sök sommarjobb", "träna med mig", eller något annat så kommer fokusen försvinna. Och då kommer allt fallera. Jag vet vad som gör mig irriterad och OMOTIVERAD! Jag vet vad som krävs, det är att jag får göra detta på MITT Sätt! Det kommer hålla min motivation uppe! (sen är det aldrig fel att fråga hur det går, eller vad som är nästa mål om man vill stötta på olika vis.) Men rubba aldrig min bild på hur det ska gå till det här.
 
Vi får se hur det gått den 31 mars. DÅ ska jag på möte igen. Tagga, promenera, ät rätt.
Tack!:)

RSS 2.0